De bemanning

Arjan van Dijk

Arjan van Dijk

Ik ben Arjan van Dijk en ik ben een watersporter in hart en nieren. Alles wat drijft, vaart, zeilt of zwemt vind ik machtig leuk. Als kind groeide ik op in Friesland en bouwde ik al vlotten om de dorpsgracht mee te bevaren. Ik werd zeilinstructeur als student en volgde later diverse schipperstrainingen voor de traditionele Hollandse zeilvaart (zgn. bruine vloot). Sinds 2013 vaar ik met een eigen schip: eerst klipperaak 'De Twee Gebroeders' en sinds 2018 klipper 'De Groninger'. Het is een prachtige tweemast zeilklipper die altijd heeft gevaren op het Duitse Wad. Ik vind het heel overigens heel grappig om in Friesland te varen met een schip dat 'De Groninger' heet:-) 

In de winter werk ik als coach en communicatietrainer. Dat doe ik voor een groot deel in het Engels. Die skills zet ik ook graag in aan boord.

 

Zeilmaten

Ik werk met een team van enthousiaste matrozen die samen met mij het schip onderhouden en varen. De matrozen worden door mij opgeleid en begeleid om voor de gasten een veilige en gezellige zeiltocht te creëren. Per tocht gaan er één matroos mee.